مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: باتوجه به تعدد تاسیسات مربوط به شرکت های نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی برای تعیین میزان نقش این شرکت ها در آلودگی های زیست محیطی وزارت نفت متولی هوای محیط در عسلویه شود. شعارسال: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: باتوجه به تعدد تاسیسات […]
تفاهم نامه واگذاری طرح پتروشیمی GTX پارسیان و احداث نیروگاه تا ظرفیت پنج هزار مگاوات در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با سرمایه گذاری شرکت نفت و گاز مپنا امضا شد. شعار سال: تفاهم نامه سرمایه گذاری میان مجتبی غروی مدیرعامل شرکت نفت و گاز مپنا و حسن شاهرخی مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژی […]
بندرعباس – رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بر لزوم شناسایی افراد با فشار خون بالا در هرمزگان تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین فرشیدی عصر شنبه در نشست خبری با اعلام آغاز طرح شناسایی افراد با فشار خون بالا در هرمزگان بیان داشت: در طرح ملی کنترل و شناسایی افراد با فشار خون بالا بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار نفر مبتلا به بیماری فشار خون در استان شناسایی شود.
فرشیدی با بیان اینکه طرح ملی فشار خون بالا شامل دو مرحله اطلاع رسانی و آموزش و تشخیص و درمان است، تصریح کرد: افراد بالای ۳۰ سال در استان یعنی جمعیتی حدود ۷۵۰ هزار نفر، زنان باردار و بیماران کلیوی جامعه هدف این طرح هستند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: مرحله نخست طرح از ۲۷ اردیبهشت آغاز شده و مرحله دوم نیز از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر ماه اجرا میشود.
فرشیدی اضافه کرد: در مرحله دوم اجرای این طرح گروههای هدف برای ثبت فشار خون و پیگیری و درمان به مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی و یا ایستگاههایی که در مراکز پر تردد برپا خواهند شد مراجعه کرده و یا با مراجعه به سامانه سلامت به نشانی salamat.gov.ir اطلاعاتشان را ثبت کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: تاکنون فشار خون بیش از ۷۰ هزار نفر که در مرحله نخست مورد آموزش قرار گرفتند معادل ۱۰ درصد از جامعه هدف در سامانه ثبت شده است.
فرشیدی رعایت رژیم غذایی، افزایش فعالیتهای بدنی و کاهش وزن را از جمله راهکارها برای کنترل فشار خون برشمرد و عنوان کرد: با کاهش ۵ کیلوگرم وزن فشار خون به میزان نیم میلیمتر جیوه کاهش مییابد.
وی عنوان کرد: یکی از مهمترین عوامل خطر و تهدید کننده سلامت مردم و اصلی ترین عامل مرگ و میر در جهان و ایران پدیده پرفشاری خون است. فشار خون علت بیش از نیمی از سکته های قلبی و مغزی و به تنهایی عامل بیش از ۵۰ درصد از موارد مرگ در کشور ایران است.
فرشیدی خاطرنشان کرد: انواع معلولیت ها، فلج اندام ها، کاهش کمیت و کیفیت عمر، آسیب به سایر اندام های بدن از سایر آسیب های ناشی از این پدیده هستند. بالغ بر ۱۵ میلیون نفر در ایران به عارضه فشار خون بالا مبتلا هستند.
به گفته وی، تنها ۶۰ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع دارند به همین دلیل تنها ۵۰ درصد مبتلایان به فشار خون بالا برای کنترل بیماری خود دارو دریافت میکنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: بر اساس برآوردها، در ایران ۹۷ هزار نفر در سال ۹۶ در اثر بیماریهای مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند. تنها در ۲۰ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا در کشور، فشار خون کنترل است.
وی خاطرنشان کرد: در ۲۵ سال گذشته، شیوع پرفشاری خون در ایران، حدود ۳ برابر شده است. تحمیل انواع هزینه از جمله تامین دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، اقدامات درمانی و توانبخشی، اشغال ظرفیتهای بستری از ابعاد اجتماعی این عارضه است.
فرشیدی عنوان کرد: وزارت بهداشت طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون» را به عنوان اولویت برنامههای خود از ۲۷ اردیبهشت ۹۸ تا ۱۵ تیرماه ۹۸ در دست اجرا دارد تا با اندازه گیری فشار خون افراد ۳۰ ساله و بالاتر و زنان باردار ایرانی به اجرای برنامههای پیشگیری و کنترل فشار خون ایرانیان اقدام کنند.